Marc Witteman in de race voor 'Beste Webpoliticus'

Sinds 2007 volgt de website bestewebpoliticus.nl het social mediagebruik van lokale, provinciale, landelijke en europese politici uit heel Nederland. Ook in de aanloop naar de statenverkiezingen van 2 maart aanstaande organiseert de site weer een verkiezing Beste Webpoliticus. Het is een initiatief van Bureau voor bedrijfscommunicatie Hendrikx Van der Spek (HvdS). Uit Leiden is oud-wethouder Marc Witteman (PvdA) volop in de race. Hij is in drie van de vier categorieën genomineerd: Beste Webpoliticus, Beste Persoonlijke Website en Beste Social Mediagebruiker. Witteman is volgens de organisatie een echte allrounder die slim gebruik maakt van alles wat maar digitaal is. In Leiden leverde het Witteman al snel de bijnaam Marc Twitterman op. Naast de drie eerder genoemde categorieën kan er ook nog gestemd worden op de Beste Provinciale Partijwebsite. In Zuid-Holland zijn daarvoor de websites van D66 en de VVD genomineerd. Er kan tot en met 26 februari worden gestemd, op 28 februari wordt de uitslag bekend gemaakt. Een deskundige jury buigt zich per categorie over de winnaar, voor de titel Beste Webpoliticus is er ook een publieksprijs.

Vanmiddag wordt er rond deze verkiezing ook een twitterdebat georganiseerd. Tussen 14.30 en 15.30 uur kan iedereen het debat volgen via de hashtag #BesteWP waar de deelnemende politici aan de hand van 10 stellingen zullen discussieren.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×