Leiden krijgt tweejaarlijkse architectuurprijs

Leiden krijgt een eigen architectuurprijs. De prijs wordt uitgereikt aan het beste ontwerp voor een gebouw of een gedeelte daarvan, dat afgelopen periode in gebruik is genomen. Een vakjury maakt een selectie van vijf gerealiseerde ontwerpen, die via de gemeentelijke website en de lokale media bekend gemaakt worden. De Leidse bevolking kan vervolgens op de genomineerde ontwerpen stemmen. Het ontwerp met de meeste stemmen is de winnaar.

De prijs wordt om het jaar uitgereikt. Dit jaar vindt de bekendmaking plaats tijdens de Dagen van de Architectuur (25 en 26 juni). De gemeente organiseert de architectuurprijs samen met het RAP (Rijnlands Architectuur Platform).

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×