VVD wil alternatief voor Huis van de Sport met sociaal gelabeld NUON-geld

Nu het Huis van de Sport is afgeblazen en het er niet op lijkt dat het plan met aanpassingen kan worden gered, wil de VVD in Leiden dat wethouder Frank de Wit (D66, sport) snel aan de slag gaat met een ‘plan B’ voor het wegwerken van de achterstanden in het Leidse sportaccomodatiebeleid. Voor de dekking van het realiseren van nieuwe sportvelden en huisvesting van de sportclubs in Sportpark De Mors wil VVD Leiden Nuon-gelden die nu gelabeld zijn voor sociaal, cultureel, maatschappelijke doeleinden aanwenden. Dat laat VVD-raadslid Juliette Gilissen weten. “We hebben steeds tegen de wethouder gezegd dat hij een alternatief plan achter de hand moest houden voor het geval dat het Huis van de Sport niet zou lukken. We gaan er dus vanuit dat hij dat plan klaar heeft en er direct mee aan de slag gaat.”

In hoeverre De Wit inderdaad zo’n alternatief klaar heeft, zal op 1 maart blijken als de raad het mislukken van de aanbesteding van het Huis van de Sport heeft geagendeerd. In oktober vorig jaar toen De Wit bekendmaakte dat de stekker uit het huis van de Sport ging, zei De Wit tegenover Sleutelstad dat er bijvoorbeeld gekeken kan worden naar de mogelijkheden van een eerder plan ‘Sportstad’. Gilissen heeft daarin niet meteen een alternatief: “Sportstad is een plan voor Zuid-West, niet voor de Mors.”

Leiden Sport huisvandesport


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×