UVS gaat samenwerken met FC Twente

Talentvolle spelers van UVS in Leiden krijgen de kans om verder te worden opgeleid binnen de Voetbalacademie van FC Twente. De twee clubs hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Op die manier kunnen de Leise talenten gebruik maken van de kennis van de Twentse jeugdopleiding. Technisch manager Cees Lok is vol lof over de Leidse club: “UVS heeft al jaren een goede naam als het gaat om het opleiden van jeugdspelers. Betaald voetbalclubs uit het westen van het land scouten veelvuldig bij UVS. De club heeft diverse profspelers voortgebracht, waaronder Alfons Groenendijk en Erik Falkenburg. Door deze samenwerking krijgen jeugdspelers van UVS de mogelijkheid om hun voetbalopleiding te vervolgen binnen de Voetbalacademie FC Twente. Ook kunnen jeugdspelers uit de regio Leiden via UVS de overstap maken naar de jeugdopleiding van FC Twente.” De eerste vier jeugdspelers van UVS starten deze maand al met een stage bij de Voetbalacademie FC Twente.”

De Leidse voetbalclub speelde in het verleden zelf ook al een periode betaald voetbal. Dat was tussen 1955  en 1962. Daarna bleef UVS actief in de bovenste regionen van het amateurvoetbal. Dit seizoen strijdt UVS mee om de bovenste plaatsen in de tweede klasse. Het jeugdvoetbal staat bij UVS hoog in het vaandel. De club heeft een bloeiende jeugdopleiding en de jeugdteams spelen gemiddeld in de tweede divisie.

Leiden Sport


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×