Instituut Bestuurskunde vertrekt naar Den Haag

Het Instituut Bestuurskunde van de universiteit vertrekt naar Den Haag. Het College van Bestuur, het Faculteitsbestuur en het bestuur van het instituut Bestuurskunde zijn gezamenlijk tot dit voorgenomen besluit gekomen. Zij menen dat Vestiging in Den Haag, het centrum van de bestuursmacht, het onderwijsaanbod zal verdiepen en wetenschappelijk onderzoek zal versterken. Het is de bedoeling dat de verhuizing per 1 september een feit is. De bacheloropleiding blijft in Leiden. De masteropleiding verhuist per 1 februari 2012. De researchmaster blijft in Leiden. Het instituut wordt gevestigd in de Haagse Faculteit Campus.

Het CDA is geschokt over het voornemen en maakt zich zorgen over positie van de universiteit in Leiden en de steeds duidelijkere focus op Den Haag. Hoewel de partij niets tegen samenwerking met de Hofstad en het versterken van de positie van de universiteit heeft, maakt het CDA zich zorgen over de relatie tussen de gemeente en de universiteit. Ook vreest de partij voor de uitstroom van potentiële inwoners en kennis uit de Sleutelstad.

De partij vraagt burgemeester en wethouders daarom of zij bereid zijn zich in overleg met het College van Bestuur van de universiteit in te zetten voor het behoud van opleidingen in Leiden. Ook wil de partij weten of het college zich inzet voor verbetering van de relatie met de universiteit.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×