Afscheidscollege hoogleraar kinderarbeid

professor dr. G.K. Lieten, hoogleraar Kinderarbeid en de Geschiedenis van de Kinderarbeid aan de UvA en het IISG, gaat met emeritaat. op vrijdag 25 februari geeft hij een afscheidscollege, getiteld ““Aap, Noot, Mies, wiens handen zijn hier eigenlijk vies?” Kristoffel Lieten bekleedt sinds 2002 de enige leerstoel Kinderarbeid ter wereld. Na bijna negen jaar kan hij, ondanks de nationale en internationale aandacht weinig verbetering vaststellen in de positie van werkende kinderen. Onderwijs voor iedereen is voor de hoogleraar de hoeksteen voor een kindvriendelijk beleid. Het college is toegankelijk voor alle belangstellenden. Het vindt plaats in het Kinderrechtenhuis aan Hooglandse Kerkgracht 17 en begint om 14.30 uur. Aanmelden kan via info@irewoc.nl.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×