Dave Pike, foto: PR.

'Boppin'& Burnin' met Rein de Graaff & Friends

Jazzmuzikant Rein de Graaff brengt alweer een jazzgrootheid uit de Verenigde Staten naar Leiden: de vibrafoonspeler Dave Pike uit Detroit. Pike wordt wel vergeleken met Milt Jackson en zijn muziek is geïnspireerd door Braziliaanse jazz, latin jazz en wereldmuziek. In 1968 verhuisde hij naar Duitsland en daar ontstond de Dave Pike Set, een samenwerking met verschillende artiesten, waaronder Volker Krieger (gitaar), hetgeen tot zes succesvolle albums leidde. Onlangs bracht hij een goed ontvangen comeback met ‘Bophead’. Naast Pike treedt ook saxofonist Benjamin Herman op; hij was ooit bandleider van New Cool Collective. Het wordt een swingend middagje ‘beboppen’ in de Tuinzaal van de Burcht.

Bezetting: Dave Pike – vibrafoon, Benjamin Herman – saxofoon, Rein de Graaff – piano, Marius Beets – bas en Eric Ineke – drums.

Het concert vindt plaats op zondag 27 februari, aanvang 15.00 uur.

Meer info: www.deburchtleiden.nl

Cultuur


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×