Koningin Beatrix opent nieuwe tentoonstelling Lucas van Leyden in De Lakenhal

Op zaterdag 19 maart zal Koningin Beatrix de tentoonstelling ‘Lucas van Leyden en de Renaissance’ openen in Museum de Lakenhal. De grootschalige tentoonstelling, die gebaseerd is op Leidse bronnen, heeft een internationale allure en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Amsterdamse Rijksmuseum. Voor de eerste keer wordt de belangrijkste kunstenaar van de renaissance in de Noordelijke Nederlanden getoond, in de context van zijn tijdgenoten. Er worden zo’n 250 werken tentoongesteld zoals grafiek, tekeningen en schilderijen van Lucas van Leyden, de Duitse schilder en graficus Albrecht Dürer, de Vlaamse landschapsschilder Joachim Patinir, de Italiaanse graficus Marcantonio Raimondi en de Leidse schilders Aertgen van Leyden en Cornelis Engebrechtsz.

De bijzondere tentoonstelling is voor het publiek geopend van 20 maart tot en met 26 juni.

Meer info: www.lakenhal.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×