Verkiezing 'Huisjesmelker van het Jaar'

Onder andere in Leiden vindt dit jaar de verkiezing van de ‘Huisjesmelker van het Jaar’ plaats. De verkiezing is een initiatief van ROOD, jong in de SP en de Landelijke Studentenvakbond (LSVB). Met de verkiezing willen de organisaties huisvestingsproblemen van jongeren aan de orde stellen. Ieder jaar wordt er een landelijke ‘winnaar’ uitgeroepen, maar ook per stad zal een huisjesmelker aangewezen worden. Voorzitter van de Leidse ROOD-afdeling Jasper Maassen: “In Leiden woont een groot aantal studenten en jongeren, maar het aantal woningen voor hen is schaars. Veel huisbazen willen hier gebruik van maken door vaak exorbitant hoge huurprijzen te vragen, zonder hier goede service tegenover te stellen. Wij willen dat met deze verkiezing aan de kaak stellen.”

Niet alleen huisbazen kunnen genomineerd worden, ook klachten over bemiddelaars en corporaties worden behandelt. De klachten kunnen tot eind februari ingediend worden via www.huisjesmelkervanhetjaar.nl.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×