De gedaanten van de arts in vogelvlucht

Salon Boerhaave staat komende woensdag in het teken van artsen. In zijn voordracht genaamd “De gedaanten van de arts in vogelvlucht” zal Prof.dr. M.J. van Lieburg ingaan op de vele gedaanteveranderingen die artsen door de eeuwen heen hebben ondergaan. Hun praktische en probleemgerichte insteek, bleef ondanks die gedaantewisselingen hetzelfde. Artsen hebben volgens Van Lieburg een paar wetenschappelijke noties en een ruime voorraad vaardigheden en voorgeschreven handelingsscenario’s meegekregen tijdens hun opleiding en houden daar tijdens hun loopbaan vaak aan vast.

Mart van Lieburg, die als hoogleraar medische geschiedenis is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de Rijksuniversiteit Groningen, zal in zijn voordracht naar voren brengen dat vernieuwingen hierdoor maar langzaam ingang vinden. Vaak gaat daar zelfs een generatie overheen.

De lezing is gratis bij te wonen en begint om 16.00 uur in Museum Boerhaave. Na afloop is er een borrel. Op www.museumboerhaave.nl staat meer informatie.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×