Acteur Erik de Vogel neemt de eerste vogelpostzegels in ontvangst en demonstreert de audiopen, foto: PR.

Zingende postzegels met vogeltekeningen Naturalis

Gisteren heeft acteur Erik de Vogel bij Naturalis een bijzondere postzegel in ontvangst genomen. Het was het eerste exemplaar uit een postzegelserie met vogeltekeningen uit de collectie van NCB Naturalis. De tekeningen zijn gemaakt door M.A. Koekkoek, bekend van diverse schoolplaten. Uniek is dat de vogels op de postzegels tot leven komen door het gebruik van een speciale audiopen. Door die pen bij de postzegel te houden is de zang van de betreffende vogel hoorbaar. De zingende zegels zijn een initiatief van TNT Post, NCB Naturalis, Vogelbescherming Nederland en de Vereniging SOVON Vogelonderzoek Nederland. De serie die de komende twee jaar wordt uitgegeven, bestaat uit 74 verschillende zegels.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×