Puur handwerk bij deze Leidse boekbinderij, foto: LAFV.

LAFV brengt Leidse ambachtslieden in beeld

De afgelopen maanden hebben de Leidse amateurfotografen van het LAFV 22 ambachtslieden tijdens hun werk gefotografeerd. Zo weden onder andere een meubelrestaurateur, een boekbinder, een goud- en zilversmid, een vioolbouwer en een orgelboekdrukker in beeld gebracht. De fotografen zijn met de ambachtslieden in contact gekomen door bemiddeling van de STAL, de Stichting Levend Ambacht Leiden, die zich sterk maakt om het ambachtelijke werk en de vaak historische werkplaatsen voor de Sleutelstad te behouden. De fotoserie is te bewonderen op een expositie in het Volkshuis. Hennie Korthof, secretaris van de STAL, zal op 10 februari om 17.00 uur de officiële opening verrichten.

Ook in V&D, het Diaconaal Centrum De Bakkerij, de Universiteitsbibliotheek en in Zorgcentrum Groenhoven zijn verschillende foto’s van het LAFV te zien. De expositie in het Volkshuis duurt tot 1 april; op de overige locaties nog tot de zomer met fotowisselingen om de zes weken.

Meer info: www.lafv.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×