Ruim 6.000 parkeerplaatsen in blauwe zones

Nog dit jaar voert de gemeente bij wijze van proef in zes gebieden blauwe zones in. Het aantal parkeerplaatsen dat binnen die zones ligt, is ruim 6.000. De wijken rondom de binnenstad kampen regelmatig met parkeeroverlast. Niet alleen bezoekers van de binnenstad, maar ook treinforenzen en werknemers van bedrijven in het centrum, parkeren hun auto graag op de gratis parkeerplaatsen in die wijken. Al in mei vorig jaar besloot de gemeente een experiment met blauwe zones te starten. Het college heeft vorige week een ontwerpverkeersbesluit vastgesteld en ter inzage gelegd waarin staat uitgewerkt in welke gebieden de zone wordt ingevoerd.

Gebied 1: Tuinstad-Staalwijk tussen Zoeterwoudsesingel, Schelpenkade, het spoor en de Lammenschansweg (westzijde); Gebied 2: Burgemeesterswijk/Professorenwijk tussen de Lammenschansweg (oostzijde), Zoeterwoudsesingel, Thorbeckestraat, Lorentzkade, Kanaalweg en het spoor; Gebied 3: De Bockhorst, Muiderkring, Vossiusplein, Jan Luykenlaan, Cruquiuslaan; Gebied 4: Houtkwartier tussen Houtlaan (beide zijden), Zweilandlaan, het spoor en Rijnsburgerweg (beide zijden tussen spoor en Houtlaan); Gebied 5: Groenoord-Zuid en Noorderkwartier-West tussen Haarlemmerweg, Maresingel, Marnixstraat (beide zijden) en Willem de Zwijgerlaan (zuidzijde); Gebied 6: Lammenschansweg (oostzijde) tussen het spoor en de Plantijnstraat (alleen langs de westzijde van de ventweg). Het gaat in totaal om 6.212 openbare parkeerplaatsen.

Het experiment gaat twee jaar duren.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×