De fractie van de Partij voor de Dieren met v.l.n.r. duo-raadslid Estefania Pampin Zuidmeer, fractievoorzitter Dick de Vos en duo-raadslid Jeroen Schrama. (Foto: Chris de Waard).

Raadslid van het Jaar zou partij het liefst opheffen

Vegetarische tonijnsalade en garnalen van soja. Deze en andere hapjes werden gistermiddag uitgedeeld op de nieuwjaarsreceptie van de partij die als ultiem doel heeft zichzelf op te heffen. Dick de Vos van de Partij voor de Dieren zou het liefst zien dat zijn partij helemaal niet nodig was en streeft ernaar dat de reguliere partijen zich gaan inzetten voor de punten waarvoor de PvdD zich hard maakt. Tot het zover is maakt de partij zich in Leiden komend jaar hard voor zaken als een vuurwerkverbod, te beginnen in de Leidse parken. Zo hebben de dieren daar in elk geval een relatief rustige plek om zich terug te trekken. Ook wil de PvdD een convenant sluiten met de Leidse winkeliers om plastic tasjes in de ban te doen.

Op het gebied van dierenwelzijn en de andere zaken die de PvdD wil bereiken, denkt De Vos zijn handen voorlopig nog wel vol te hebben. Hoewel Leiden deze collegeperiode officieel een wethouder dierenwelzijn heeft (D66-wethouder Frank de Wit beheert die portefeuille), blijkt het in praktijk nog lastig om zaken geagendeerd te krijgen. De Vos: “Het blijft moeilijk. Als er zaken spelen als het stoppen met het Huis van de Sport, merk je toch dat dat soort zaken meer prioriteit krijgen.”

Over zijn uitverkiezing als Raadslid van het Jaar heeft De Vos gemengde gevoelens. “Ik zie het als een aanmoedigingsprijs, maar als dit soort dingen gebeuren, moet je wel op gaan passen. Ik wil juist geen deel uitmaken van het politieke establishment.”

Leiden Raadslid van het Jaar


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×