Vragen PvdD over gebruik Imidacloprid

Naar aanleiding van de uitzending van Zembla afgelopen zaterdag waarin de Leidse bijenexpert prof. Jeroen van der Sluijs inging op de gevaren van Imidacloprid, stelt de Partij voor de Dieren het college vragen over het gebruik van dit landbouwgif. Imidacloprid zou voor insecten veel giftiger zijn dan DDT en zelfs de oorzaak van de wereldwijde bijensterfte kunnen zijn. Ook bij mensen kan het leiden tot alergische reacties. Imidacloprid wordt ook wel op sportvelden ingezet, ter bestrijding van insecten die vogels aantrekken. De PvdD vraagt het college of het gif binnen de grenzen van Leiden wordt gebruikt, en of dat, indien dat het geval is, gestopt kan worden. Verder wil de partij weten of het college kan komen tot een verbod binnen Holland-Rijnland, zodat het gif ook niet meer in de Bollenstreek kan worden toegepast.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×