Stadsdichter Jaap Montagne draagt gepassioneerd zijn gedicht voor, foto's: Emile van Aelst.

“Rembrandt is grootste Leidse Mondiaal”

Stadsdichter Jaap Montagne opende gisteravond op zeer speciale wijze de groepstentoonstelling van de Leidse Mondialen in het Katwijks gemeentehuis. Na het welkomstwoord door Jaco van der Bent, van de gemeente Katwijk, startte de dichter in onvervalst Leids zijn declamatie over de grootste Leidse Mondiaal ooit: Rembrandt van Rijn. Daarna volgden nog een aantal gedichten over ‘vrienden’ op Hyves “Hyve me toch…”, voetbalkampioenen en nog veel meer. Met de lachers op zijn hand en onder luid applaus, sloot Montagne af met een gedicht over zijn moeders breimachine. Daarna verklaarde de voorzitter van de Leidse Mondialen, Dick Bakhuizen van den Brink, de expositie voor geopend. Volgens Van der Bent had de burgemeester van Katwijk voor de opening al even goedkeurend rondgekeken en zei hij erg verguld te zijn met de gevarieerde tentoonstelling van deze bonte groep Leidse kunstenaars.

Het werk van 22 leden is dagelijks, met uitzondering van de weekenden, te bewonderen tot en met 30 januari.

Meer informatie over de Leidsche Mondialen: www.deleidschemondialen.nl

Gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk ZH

Cultuur Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×