Driekwart Leidse coffeeshops mogelijk dicht

Van de 12 Leidse coffeeshops moeten er negen de deuren sluiten. Dat concludeert het NRC na een eigen inventarisatie op basis van uitgelekte kabinetsplannen, waarin wordt opgenomen dat er minstens 350 meter loopafstand tussen een coffeeshop en een school moet zijn. In Leiden is de politiek verdeeld over het aantal coffeeshops. Met name het CDA wil ze het liefst vandaan nog allemaal sluiten, andere partijen vrezen dat softdrugs daarmee weer naar het criminele circuit verdwijnen.

CDA-raadslid Patrick Meijer reageert verheugd op de kabinetsplannen die naar verluidt eind deze maand bekend gemaakt zullen worden. “Ik neem aan dat muziek- en rijscholen ook tellen,” is zijn eerste reactie.

Leiden Coffeeshop


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×