Leidenaar Boudewijn Duivenvoorden dook ook vandaag weer in het ijskoude (5 graden) water van de Noordzee tijdens de traditionele nieuwjaarsduik. Tips ter voorbereiding: koud afdouchen om te wennen en sandalen tegen het koude zand.

Leidenaar slaat geen nieuwjaarsduik over

Al vanaf zijn kinderjaren begint Boudewijn Duivenvoorden (27) het nieuwe jaar met een frisse en soms ijskoude duik in zee. Destijds met familie in zijn woonplaats Zandvoort, maar de laatste zes jaar in Scheveningen. Samen met (in wisselende samenstelling) zijn vrienden Robin Cozijnsen, Martin Witte en Jan Mens gaat de Leidse promovendus van het Gorlaeus Laboratorium naar de badplaats voor de traditionele duik. “Dit jaar was ik net als vorig jaar met Jan Mens, maar eigenlijk ben je natuurlijk met z’n tienduizenden. Lekker vooraan proberen te staan en dan snel erin en eruit om elkaar vervolgens op het strand een gelukkig nieuwjaar te wensen. En dan nog een keer terug voor de lekker.” In 2008 deed hij zelfs aan twee nieuwjaarsduiken mee. Eerst om 12.00 uur in Scheveningen en toen snel naar Zandvoort om daar om 14.00 uur nogmaals het water in te duiken.

Zelfs in jaren dat Scheveningen niet binnen bereik lag sloeg Duivenvoorden de nieuwjaarsduik niet over. “Ik ben weleens met vrienden het Kempervennemeer ingedoken, dwars door een laagje ijs heen.” In Leiden heeft hij nog geen nieuwjaarsduik meegemaakt. “Maar als er een keer wordt georganiseerd dat we met z’n allen de gracht in springen, ben ik er zeker bij. Alleen moeten dan wel die fietsen er eerst uit.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×