Criminaliteitscijfers gedaald in regio Hollands-Midden

Uit voorlopige veiligheidscijfers van Politie Hollands Midden over het afgelopen jaar, blijkt dat de criminaliteit in onze regio over bijna de hele linie is gedaald. In totaal werden in tot nu toe 8.575 verdachten bij het Openbaar Ministerie aangeleverd. Dit betekent een daling van 13% ten opzichte van 2009. Alleen het aantal woninginbraken is gestegen van 2.794 in 2009 tot 3.071 in dit jaar. Korpschef Jan Stikvoort: “Waar we als politie van balen, is dat het aantal woninginbraken in 2010 ten opzichte van 2009 is gestegen” en vervolgt: “Om woninginbraken tegen te gaan, zijn we voor de donkere dagen een offensief gestart. We surveilleren extra en verspreiden besmettingsbrieven. Deze brieven worden na een inbraak in de omgeving in de bus gedaan om direct omwonende te waarschuwen. Onderzoek wijst namelijk uit dat na een inbraak de kans op herhaling in dezelfde straat reëel is.” Dankzij alerte burgers zijn er wel meer inbrekers opgepakt dan in 2009.

Ook het aantal overvallen lijkt dalende te zijn. Zo werden in 2009 86 overvallen gepleegd tegen 72 tot op heden. De politie startte begin dit jaar met een speciaal overvallenteam, waarin persoonlijke aanpak centraal staat. “Hoewel we landelijk in de Top 3 staan, vind ik dit percentage te laag. Dat moet minstens naar 50%.”, aldus Stikvoort.

De korpschef constateert verder ook een daling van het aantal verkeersslachtoffers, van 20 naar 11 dodelijke slachtoffers. Ook het aantal letselslachtoffers in het verkeer daalt in 2010 van 1.401 in 2009 naar 1.236.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×