Wethouder Strijk ontloopt celstraf

Een motie die VVD-raadslid Frederik Zevenbergen donderdagavond indiende, dreigde wethouder Robert Strijk in grote problemen te brengen. Als de motie zou worden aangenomen, riskeert hij namelijk twee maanden cel wegens obstructie. Zover kwam het niet. In de motie roept de VVD het college op ervoor te zorgen dat de Lammebrug en de Wilhelminabrug niet meer tijdens de spits geopend worden. Dat zorgt namelijk voor eindeloos fileleed. Het verkeer loopt volgens de VVD mede daardoor ook verderop in de stad volkomen vast. Om de motie uit te kunnen voeren, moet Strijk afspraken maken met de provincie. Als de provincie weigert om gehoor te geven aan de Leidse wens, dan wil de VVD dat het stadsbestuur ‘in het uiterste geval’ de bruggen die in eigendom van Leiden zijn, maar die over provinciale wateren liggen, in de spits dichthoudt. Zo’n vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid is verboden en er staat zelfs gevangenisstraf op, zo hield Strijk de raad voor.

Dat ging de VVD ook een beetje te ver. Van Zevenbergen mag de wethouder de motie ‘in het uiterste geval’ nu wat ruimer uitleggen om zo te voorkomen dat hij achter de stralies verdwijnt.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×