Vrouwen misdragen zich en mishandelen agente en jongen

Een groep Leidse vrouwen zorgde gisteravond voor onrust in de stad. Ze gooiden met eten, sloegen tegen ruiten en mishandelden een agente en een jongen. De politie kreeg iets na 23.00 uur de melding dat er op de Beestenmarkt een grote vechtpartij gaande was. De agenten die hier op afgingen, zagen hoe een 20-jarige Leidse tekeer ging en schreeuwend tegen het raam van een bedrijfspand sloeg. Twee andere vrouwen, waaronder een 18-jarige, probeerden haar te kalmeren. Terwijl de politie de vrouw, die zich flink verzette, aanhield, probeerden de andere twee bij haar te komen. Een agente duwde hen weg. De 18-jarige wilde zich niet weg laten sturen en probeerde opnieuw bij de 20-jarige te komen. De agente duwde haar weer weg en moest dat bekopen met een klap in haar gezicht.

Ook de 18-jarige werd daarop aangehouden. Een 15-jarige Alphenaar die zag dat de twee vrouwen werden aangehouden, vertelde de agenten dat hij door de 20-jarige mishandeld was. Hij was eerder die avond met twee vrienden naar de bioscoop aan de Steenstraat geweest. Achter in de zaal zat een groep van acht vrouwen, waaronder de twee die nu aangehouden waren. De groep had tijdens de film gegooid met eten en lege flessen. De jongen had één fles teruggegooid en werd na de voorstelling op straat door één van de vrouwen aangesproken. Zij had hem gevraagd wat zijn probleem was. Hierop ontkende de Alphenaar dat hij een probleem had. De vrouw begon hem te slaan en toen de jongen haar wegduwde, begonnen ook haar groepsgenoten hem te schoppen en te slaan. Dit ging door tot de jongen op de grond viel. Hij wist te vluchten, maar werd even later door de 20-jarige vrouw ingehaald. Zij sloeg hem met een blikje in het gezicht. De Alphenaar en de agente hebben beide aangifte van mishandeling gedaan. Beide vrouwen krijgen een proces-verbaal.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×