Strippenkaart wordt verleden tijd

Wie de strippenkaart nog altijd gebruikt, moet dit roze of blauwe papiertje binnenkort echt ter zijde leggen. Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft de Tweede Kamer per brief laten weten, dat de vervoerders Arriva, Connexxion, HTM en Veolia in Zuid-Holland, de strippenkaart per 3 februari 2011 afschaffen. Vanaf dan kunnen reizigers alleen nog gebruikmaken van de OV-chipkaart. De Abonnementen blijven volgend jaar bestaan.

De provincie Zuid- Holland en het Stadsgewest Haaglanden willen de strippenkaart op een gezamenlijk moment afschaffen. Omdat ze voldoen aan de criteria die het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft opgesteld, keurde de minister de afschaffing van de strippenkaart goed. Gedeputeerde Verkeer en Vervoer Asje van Dijk is trots dat Zuid-Holland de eerste provincie is die de strippenkaart afschaft.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×