Leiderdorper 3,5 jaar in cel wegens invoer 'cokerozen'

De rechtbank Rotterdam heeft dinsdag een bloemenhandelaar uit Leiderdorp veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar wegens de invoer van cocaïne in een zending rozen uit Colombia. Tegen de man was door het  Openbaar Ministerie (OM) vijf jaar cel geëist. Een geldbedrag van 62.500 euro dat in de woning van de man werd aangetroffen, is door de rechtbank verbeurd verklaard.

Een medeverdachte, tegen wie door het OM een gevangenisstraf van 4,5 was geëist, is door de rechtbank vrijgesproken. Volgens de rechtbank was in zijn zaak weliswaar sprake van verdachte omstandigheden, maar was er onvoldoende bewijs om hem te veroordelen.

In de drukte voor Valentijnsdag onderschepte de Nationale Recherche in februari de drugs, die zowel in de voor- als achterkant van elke doos met snijbloemen was verborgen. In totaal bleek acht kilo cocaïne verstopt in 200 dozen met zo’n 20.000 snijbloemen, die waren bedoeld voor de verkoop vanwege Valentijnsdag.

Het OM overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank.

Regio cokerozen


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×