Glazen voortaan taboe bij evenementen

Glazen glazen zijn in Leiden voortaan verboden bij buiten-evenementen waarbij meer dan 200 bezoekers worden verwacht. In plaats daarvan wordt het gebruik van eco-glazen met statiegeld verplicht. Het gebruik van gewone wegwerpbekers is bij die evenementen niet meer toegestaan. Uit onderzoek blijkt volgens de gemeente dat de vervuiling bij evenementen voor 80% tot 90% uit plastic wegwerpbekers bestaat.

Door tijdens evenementen alleen nog herbruikbare onbreekbare kunststofglazen te gebruiken vermindert dat zwerfafval fors. Bovendien wordt er zo een positieve bijdrage geleverd aan het milieu. De eco-glazen zijn gemaakt van 100% recyclebaar materiaal.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×