Gebruikers Vlietpark vrezen bulldozers

Op 20 december dient een kort geding van de eigenaren van de recreatiewoningen op het Vlietpark tegen grondeigenaar Andre Laken. die laatste heeft de bewoners voor de keuze gesteld: kopen of vertrekken. Als ze de grond onder hun recreatiehuisje niet kopen, komen 1 januari de bulldozers om de boel plat te walsen, zo luidt volgens voorzitter mevrouw Tegelaar het dreigement van Laken. De eigenaren van de meeste huisjes willen wel kopen, maar niet zonder dat ze zeker weten de ze daarmee een legale recreatiewoning in hun bezit krijgen. Volgens de eigenaren zijn slechts 18 van de 75 huisjes met de benodigde vergunningen neergezet.

Onder meer in het Vlietpark staan veel recreatiewoningen die eigenlijk te groot zijn. Officieel passen er binnen het bestemmingsplan geen huisjes die groter zijn dan 40 m2. Veel hebben er een aanbouw waardoor ze 55 m2 zijn. Ook loopt er nog een afspraak tussen Leiden en de provincie om als maximale afmeting zelfs maar 29 m2 toe te staan. Komende week neemt de Leidse college naar alle waarschijnlijkheid een besluit over de huisjes. Daarbij wordt gekeken of de bestaande huisjes kunnen worden gelegaliseerd. Mogelijk komt er wel een uitstervingsbeleid ten aanzien van de te grote recreatiewoningen.

Leiden vlietpark


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×