Amnesty actief tijdens Dag van de Rechten van de Mens

Vrijdag houdt Amnesty International ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van de Mens, diverse acties in Leiden. Het thema is dit jaar Myanmar ofwel Birma, een land waar nog altijd mensenrechten geschonden worden. Bij het station worden ’s morgens luciferdoosjes uitgedeeld met daarop de tekst “het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken”. Op het doosje wordt bovendien verwezen naar een actiewebsite, waarop mensen een petitie kunnen ondertekenen die de Birmese overheid oproept de gewetensgevangene Su Su NWay vrij te laten. In de Kopermolen staat de hele dag een kraam met actiekaarsen met het campagnemotto “Ergens is er iemand die aan me denkt”[Author ID1: at Mon Nov 29 13:55:00 2010 ]. Ook hier kunnen bezoekers de petitie voor Su Su Nway ondertekenen. ’s Avonds zetten vrijwilligers Amnesty-kaartjes met de campagneboodschap en een verwijzing naar de actiewebsite op tafels in de Leidse Horeca.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×