Roze studentenvereniging is 'heterovriendelijk'

Leiden is een studentenvereniging rijker: Spica. De vereniging is onlangs opgericht door Michiel van der Velde en Peter Strookappe, twee studenten van de Hogeschool Leiden. Spica richt zich op homo- en biseksuele studenten van de Hogeschool en de Universiteit. Eind december vindt de eerste activiteit plaats, een openingsborrel in het pand van het COC Leiden aan de Langegracht 65. Iedereen die een opleiding in het hoger onderwijs (een hogeschool of universiteit) in Nederland volgt, kan lid worden van Spica. In de loop van december wordt de website van de kersverse vereniging operationeel op www.spicaleiden.nl.

Voorzitter Michiel van der Velde omschrijft Spica als een heterovriendelijke studentenvereniging die homo- en biseksuele studenten in een vertrouwelijke en vriendelijke omgeving samenbrengt. Dat geldt voor zowel studenten die al ‘out’ zijn als zij die nog in de kast zitten. Spica wil verder voorlichting gaan geven aan studenten en allerlei activiteiten organiseren. Ook komt er een maandblad.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×