Opleiding Zorghulp voor inburgeraars

Het ROC gaat in samenwerking met de gemeente en Libertas de opleiding Zorghulp voor inburgeraars verzorgen. Deze opleiding is bedoeld voor allochtone vrouwen die nog niet ingeburgerd zijn en voor hen die wel een inburgeringstraject gevolgd hebben maar de Nederlandse taal nog niet goed genoeg beheersen om een reguliere beroepsopleiding te volgen. Tijdens alle lessen is er volop aandacht voor de beheersing van het Nederlands en de uitbreiding van de woordenschat. De leerlingen combineren theorie met praktijk en gaan twaalf uur per week aan de slag als zorghulp bij Libertas. Daarnaast gaan ze één dag en één avond per week naar school. Zodra ze hun opleiding succesvol afgerond hebben, kunnen de vrouwen gaan werken bij de thuiszorg. Ook kunnen ze besluiten een vervolgopleiding bij het ROC te gaan volgen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×