Mogelijk uitstel voor Jeugdsportfonds

De gemeenteraad heeft donderdag niet besloten dat Leiden zich per 1 januari aanstaande aansluit bij het Jeugdsportfonds. Een fonds dat kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen financieel ondersteunt als ze willen sporten. Hoewel zowel raad, als college achter het plan staan blijkt er een probleem met de dekking te zijn, waardoor het besluit is uitgesteld naar half december. Vorige maand ontdekte de PvdA dat er in het potje ‘reserve stedelijke vernieuwing’ nog een bedrag van 259.000 euro zit dat niet wordt besteed. De partij stelde voor om dat te gebruiken om het JSF de komende jaren uit te betalen. Wethouder Jan-Jaap de Haan ging met tegenzin akkoord, maar stuurde donderdagmiddag een brief aan de raad waaruit blijkt dat toch niet al het geld beschikbaar is.

Door het besluit uit te stellen, wordt nu tijd gewonnen om alsnog een andere dekking te vinden voor de 45.000 euro per jaar die Leiden ongeveer denkt kwijt te zijn om 200 kinderen te laten sporten. Omdat de PvdA wel gewoon per 1 januari wil kunnen aansluiten bij het fonds vroeg raadslid Henny Keereweer of de voorbereidingen ondertussen gewoon door kunnen gaan. Die toezegging kreeg hij van De Haan, hoewel de wethouder zich niet helemaal vastpint op 1 januari.

Leiden Sport


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×