Omwonenden Vrouwenkerkhof willen vrijplaats-referendum

De Vereniging van Eigenaren Vrouwenkerkhof is met een aantal andere mensen in de wijk Maredorp begonnen met het inzamelen van handtekeningen voor een referendum tegen de komst van de Vrijplaats Koppenhinksteeg. De huiseigenaren snappen niet dat de gemeenteraad de vrijplaats middenin een woonwijk wil vestigen. “Begin dit jaar moest de mobiele eenheid er nog aan te pas komen om het pand aan de Koppenhinksteeg te ontruimen,” zo schrijven ze in een verklaring die ze vandaag de wereld instuurden. Volgende week donderdag beslist de Leidse raad officieel over de verkoop van de panden aan de St. Vrijplaats Koppenhinksteeg. De omwonenden willen uitstel van dat besluit.

De 750 handtekeningen die nodig zijn om een referendumverzoek in te dienen, hadden eigenlijk woensdag binnen moeten zijn. De Maredorpers werden echter overrompeld door het besluit. “Vorige week bleek plotseling dat het toch het Vrouwenkerkplein zou worden. Daarna zijn we meteen in actie gekomen,” aldus wijkbewoner Koos Vogelenzang. “De vrijplaats past niet in de wijk. De gemeente heeft het plein twee jaar geleden voor veel geld opgeknapt om toeristen te trekken en restaurants en terrasjes te vestigen.”

Ook vindt hij het onbegrijpelijk dat de raad ook nog subsidie wil geven voor de vestiging van de vrijplaats aan het Vrouwenkerkplein: De gemeente moet keihard bezuinigen, maar gaat wel meebetalen omdat de vrijplaats in een groter jasje wil zitten? Asociaal!”

Leiden Linkse Kerk


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×