Op zijn 70-ste verjaardag werd Joris Hünteler in het zonnetje gezet voor zijn grote bijdrage aan de muziek in Leiden. Uit handen van Pieter Kost ontving hij namens de gemeente Leiden de Cornelis Joppenszn. onderscheiding. (Foto: Matthijs Meltzer)

Wereldpremiere, afscheid en huldiging bij Toonkunstorkest

Gisteravond speelde het Toonkunst Orkest Leiden in de Vredeskerk aan de Van Vollenhovekade de wereldpremière van de nieuwste compositie van dirigent Jeppe Moulijns. Niet alleen de uitvoering van ‘Concerto for Viola and Orchestra’ was een groot succes, ook de huldiging van voorzitter Joris Hünteler bracht de stampvolle zaal in vervoering. De jarige Hünteler kreeg uit handen van Pieter Kos, voorzitter van de raadscommissie ‘Onderwijs en Samenleving’, het Cornelis Joppenszn. beeldje uitgereikt. Een gemeentelijke onderscheiding voor mensen die zich gedurende lange tijd hebben ingezet voor de stad.

Hünteler kreeg de onderscheiding voor zijn vele muzilkale activiteiten. Zo is hij al 40 jaar lid van het Toonkunst Orkest Leiden, waarvan 30 jaar als voorzitter. De afgelopen 25 jaar was hij bovendien aanvoerder van de groep tweede violen, een functie die hij gisteren voor het laatst vervulde. Naast zijn betrokkenheid bij het Toonkunst Orkest is hij sinds zeven jaar actief in de organisatie van de Scratch Muziekdagen die jaarlijks in de Pieterskerk worden gehouden en die inmiddels bijna 4500 bezoekers trekken.

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×