Gouden Speld Externe Relaties voor Wim Eggenkamp

De Scheidend voorzitter van de Monumentenselectiecommissie van de gemeente Leiden, Mr. Wim Eggenkamp heeft woensdagmiddag de Gouden Speld voor Externe Relaties van de gemeente Leiden ontvangen. Wethouder Jan-Jaap de Haan reikte de speld uit tijdens het voor Eggenkamp georganiseerde afscheidssymposium. Hij ontving de onderscheiding als dank voor zijn jarenlange inzet voor de Sleutelstad. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw was de heer Eggenkamp hoofd van het Bureau Binnenstad van de gemeente. Hij was de drijvende kracht achter de totstandkoming van onder andere het structuurplan voor de Binnenstad (1978) en van het verbeteringsplan Maredorp. Eggenkamp was nauw betrokken bij de restauratie van vier gemeentelijke hofjes, waaronder het St. Janshof. Na zijn vertrek bij de gemeente was Eggenkamp werkzaam bij de gemeente Haarlem en als directeur van Stadsherstel Amsterdam NV. In 1999 werd hij voorzitter van de Monumentenselectiecommissie van de gemeente Leiden. Onder zijn voorzitterschap zijn meer dan 600 objecten aan de gemeentelijke monumentenlijst toegevoegd, waaronder hofjes, bruggen, scholen, schoorstenen, transformatorhuisjes en fabrieksgebouwen. Als voorzitter van de Bouwcommissie is hij sinds 2008 ook als bestuurslid betrokken bij de Stichting Pieterskerk Leiden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×