Ondernemers maken bezwaar tegen verkoop panden aan vrijplaats

Het maakt ze niet uit welke panden de gemeente Leiden verkoopt aan de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg, maar dát de gemeente ze überhaupt te koop aanbiedt. De stadsbrede ondernemersvereniging bv.leiden maakt bezwaar tegen het feit dat de gemeente van plan is om panden op ‘een cruciale locatie in de binnenstad’ exclusief te willen aanbieden aan de SVK.

“Als de panden niet transparant en marktconform verkocht worden en deze verkoop bovendien ook toegankelijk is voor ondernemers met activiteiten die passen bij de bestemming van de panden, tekenen wij bezwaar aan op grond van ongelijke concurrentie,” zo schrijft voorzitter Arjen Vels in een brief aan alle raadsfracties. Die nemen vanavond een beslissing over de toekomstige lokatie van de vrijplaats. Dat wordt of de Marktsteeg, of het Vrouwenkerkplein.

De ondernemersvereniging is het daar volstrekt mee oneens. Voorzitter Vels: “De binnenstad heeft een upgrading nodig waarbij niet uitsluitend de activiteiten van Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg een bijdrage kunnen leveren. Wij pleiten met het oog op een bloeiend economisch klimaat voor een open inschrijving voor de verkoop van deze lokaties.”

Cultuur Leiden Linkse Kerk


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×