GroenLinks wil miljoen extra voor cultuur

“Een gemiste culturele kans,” zo noemt GroenLinks Leiden het verworpen amendement om flink te investeren in de Leidse cultuursector. De partij wilde bij de begroting een extra investering van een miljoen binnenhalen, maar kreeg daarvoor geen steun. Het geld wilde de partij uit de pot met NUON-miljoenen halen. Volgens cultuurwethouder De Haan (CDA) moet GroenLinks gewoon even geduld hebben: “NUON-geld consumptief besteden is in strijd met het beleidsakkoord.” De Haan wijst erop dat er nog veel geïnvesteerd gaat worden in cultuur. “Later komen er nog miljoenen voor cultuur beschikbaar uit de NUON-gelden, maar achter uw voorstel zit geen plan.”

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos is investeren in de ‘culturele basisinfrastructuur’ wel degelijk duurzaam. daarom had het college het voorstel in zijn ogen moeten omarmen: “Een sterke cultuursector kan bijdragen aan economische groei en heeft grote invloed op stedelijke ontwikkelingen. Bovendien is het één van de belangrijkste pijlers van Leiden, Stad van Ontdekkingen.”

GroenLinks had met het miljoen de klappen willen opvangen die ook de Leidse cultuursector gaat krijgen door bezuinigingen van het rijk en de verhoging van de btw op entreebewijzen waardoor de toegangskaarten 13% duurder worden zonder dat de culturele instellingen daar zelf wijzer van worden.

Leiden Palet 2010


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×