Toonkunst Orkest Leiden speelt wereldpremière

Het Toonkunst Orkest Leiden speelt op 20 november de wereldpremière van dirigent Jeppe Moulijns nieuwste compositie ‘Concerto for Viola and Orchestra’. Soliste is de Nederlandse altvioliste Francien Schatborn. Moulijn: “De altviool is niet in de wieg gelegd om de show te stelen of haantje de voorste te zijn. Misschien dat dit de reden is dat er relatief weinig altvioolconcerten zijn. Het is een uitdaging voor een componist om dit bij uitstek melancholieke en introverte instrument op de voorgrond te brengen. De meeste historische altvioolconcerten zijn dan ook vaak ingetogen, bitterzoete stukken. De altviool is mijn eigen geliefde instrument en ik wilde, zonder het instrument te verloochenen, nu juist eens een flitsend, uitbundig stuk schrijven.”

Naast de première staan verder de stukken van Jean Sibelius: ‘Pélléas et Melissande’ en de Tweede Symfonie van Nino Rota op het programma. Het concert vindt plaats op 20 november, aanvang 20.15 uur in de Vredeskerk aan de Van Vollenhovekade.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.toonkunstorkestleiden.nl

Cultuur


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×