Minisymposium zelfredzaamheid chronisch zieken

Donderdag organiseert het lectoraat Mensen met chronische ziekten van de Hogeschool Leiden het minisymposium `Red Jezelf!?’. Ter gelegenheid van de Week Chronisch Zieken, gaan docenten, studenten, professionals en patiënten het gesprek met elkaar aan over manieren waarop de zorgverleners de zelfredzaamheid van de chronisch zieken direct kunnen vergroten. Die zelfredzaamheid wordt in de toekomst steeds belangrijker. Bovendien legt de zorghulpverlening de nadruk steeds meer op het zorgen voor de eigen gezondheid, in plaats van op het begeleiden bij herstel. Tijdens het symposium vertellen studenten over de ervaringen die zij tijdens hun stages hebben opgedaan. Ook zullen ze aangeven wat ze tijdens hun opleiding graag willen bijleren over dit thema. Verder zal een Parkinson-patiënt vertellen hoe hij de zorghulpverlening ervaart en wat hij graag anders zou zien. Daarna gaan de aanwezigen de discussie met elkaar aan over wat er direct verbeterd kan worden. Onder leiding van lector Henk Rosendal worden aan het eind van de middag actiepunten opgesteld die de aanwezigen bij hun werk meteen in de praktijk kunnen brengen. Het symposium vindt plaats op de Hogeschool aan de Zernikedreef en duurt van 16.30 tot 19.00 uur. Het is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×