Leidse Musea brengen swingend weekend

Maar liefst zeven Leidse Musea zetten aanstaand weekend de deuren open voor gratis concerten en optredens. Er valt van alles te beluisteren van jazzband tot dwarsfluitensembles, van wereldmuziek tot levenslied en van orkest tot klezmerband. In het anatomisch theater van Museum Boerhaave zingt een koor, uit de Egyptische tempel van Rijksmuseum van Oudheden klinkt popmuziek en tussen de dinosaurusskeletten in Naturalis wordt swingende jazz ten gehore gebracht. In Museum De Lakenhal is de Zangeres Zonder Naam de inspiratiebron en in het SieboldHuis ontmoet de westerse muziek het land van de rijzende zon. In Museum Volkenkunde kan het publiek een muzikale reis rond de wereld maken en de wintertuin in Hortus botanicus Leiden is het decor voor klassieke, sfeervolle concerten.

Hortus botanicus Leiden, Museum Boerhaave, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, SieboldHuis en Museum De Lakenhal zijn het weekend van 13 en 14 november gratis toegankelijk. De concerten vinden plaats tussen 12.00 en 16.30 uur.

Meer info en volledig programma:www.muziekinhetmuseum.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×