Popronde 2010 doet Leiden aan

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Dit jaar strijkt het festival neer in 24 steden, waaronder Leiden. De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van 100 talentvolle, aanstormende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. In elke stad presenteren zich op één avond opkomende Nederlandse bands en artiesten. Er is geen beperking qua genre. De optredens vinden plaats bij cafés, theatertjes en poppodia in het centrum van de stad. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. In Leiden wordt de Popronde gehouden op 11 november. Het complete programma staat op www.popronde.nl/steden/Leiden.

Veel bands en artiesten die later doorbraken naar een groter publiek tourden eerder met de Popronde. Voorbeelden zijn onder meer Go Back To The Zoo, The Sheer, Marike Jager, Voicst, Relax, Mala Vita, Elle Bandita, Racoon, Illicit, a balladeer, Lucky Fonz III, Leine, Sabrina Starke, Leaf, Daily Bread, De Staat en The Mad Trist.

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×