Orgelconcert Lokhorstkerk en Waalse kerk

Volgende week zaterdag verzorgt Cor Ardesch een orgelconcert in de Lokhorstkerk en Waalse kerk. De stadsorganist van Het Kam-orgel en het Bach-orgel van de Grote Kerk te Dordrecht begint zijn concert om 16.30 uur op het rococo-orgel van de Lokhorstkerk aan Pieterskerkstraat 1. Daar speelt hij muziek van Bach, Haydn en Kittel die prachtig tot uitdrukking komt in de elegante klankkleuren van dit orgel uit 1774/1807.

Rond 17.00 uur wandelen de luisteraars naar de Waalse kerk aan Breestraat 62, waar de organist op het monumentale barokorgel uit 1746 met zijn imponerende “oudere” klankkarakteristiek, werken van Sweelinck, Bach en Scheidemann ten gehore zal brengen. Het concert is gratis. Na afloop is er een collecte en kunnen de bezoekers met een kop koffie of thee in de hand, napraten.

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×