Cirkel-spiraal van Willem van Dam, foto: PR.

De fascinerende wereld van Kunst & Wiskunde bij Universiteit Leiden

Acht kunstenaars nemen deel aan deze bijzondere tentoonstelling ‘Kunst en Wiskunde’, georganiseerd door de Stichting Ars et Mathesis samen met het Mathematisch Instituut in Leiden, ter gelegenheid van hun symposium op 20 november. Op deze expositie blijkt dat kunst en wiskunde elkaar versterken. Met een andere blik op de wereld opent het werk van deze kunstenaars de ogen van de toeschouwers: Een cirkel blijkt een spiraal te zijn; van een driehoek blijken de zijden niet in één vlak te liggen. Willem van Dam zet de wereld naar zijn hand met driedimensionale optische illusies. Ook Jan Marcus zet de toeschouwer op het verkeerde been met zijn zwevende buizen (tensegrities) en stapelingen van buizen, die in wankel evenwicht lijken te zijn, maar toch een stabiel kunstwerk vormen. Het onmogelijke lijkt, dankzij wiskunde, soms mogelijk.

Andere deelnemende kunstenaars zijn: Alex Prooper, Henk Crouwel, Monika Buch, Toon van Hooijdonk, Hans Kuiper en Gerard Traarbach. De intrigerende tentoonstelling is te zien tot en met 19 november op de loopbrug tussen het Huygens Lab en het Gorlaeus Lab, Niels Bohrweg 2, in Leiden.

Meer info: www.arsetmathesis.nl

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×