Dies Historische Vereniging Oud Leiden

Zaterdag vindt de Dies van de Historische Vereniging Oud Leiden plaats in de Hooglandse Kerk. Prof. dr. H. te Velde verzorgt een lezing over de historicus Robert Fruin. Ook wordt het 102e Jaarboekje van de vereniging gepresenteerd. Burgemeester Lenferink neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Verder zullen tijdens de Dies de tweejaarlijkse Oud Leiden Prijs en de Oud Leiden Penning worden uitgereikt. De Oud Leiden Prijs, die bestaat uit een oorkonde en €1000, gaat naar de schrijver van een publicatie die een nieuw licht werpt op één of meer aspecten van de geschiedenis van Rijnland of Leiden. De penning is bestemd voor een Leidenaar die zich verdienstelijk gemaakt heeft voor behoud van het cultureel erfgoed in Leiden. De Dies is toegankelijk voor alle geïnteresseerden en duurt van 11.00 tot 12.30 uur. Ter afsluiting is er een borrel.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×