Gerechtshof Den Haag gaat digitaal

Sinds vanmorgen gebruiken de advocaat-generaal en griffier van het Gerechtshof in Den Haag bij strafrechtzittingen in hoger beroep, een elektronisch dossier. Dat dossier in hoger beroep sluit aan op het dossier in eerste aanleg in Geïntegreerd Processysteem Strafrecht. De advocaat-generaal zal tijdens de behandeling van de zaken niet meer van papier voorlezen, maar vanaf een beeldscherm. De griffier verwerkt de informatie direct digitaal. Het elektronisch dossier maakt de werkprocessen minder gevoelig voor menselijke fouten. De kans dat stukken zoekraken wordt verkleind. Iedere medewerker die over de benodigde autorisaties beschikt, kan het dossier raadplegen en zo nodig aanvullen. Daardoor is het dossier altijd up-to-date.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×