Jaarlijkse Fietsverlichtingsactie in Leiden

De Fietsersbond afdeling Leiden houdt op zaterdag 23 oktober weer een fietsverlichtingsactie. De actie komt aan de vooravond van een aangekondigd offensief van de Politie Hollands Midden die vanaf november gericht gaat controleren of fietsverlichting in orde is. Gebreken leiden direct tot een boete van 35 euro.

Voor bezoekers van de kraam is er een folder van de Fietsersbond met handige reparatietips. Tip nummer één is: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo. Want iedere fietser weet dat juist die draadjes vaak kapot gaan. LED-verlichting, die op batterijen werkt en weinig stroom vraagt, wordt hierdoor steeds populairder.

Vrijwilligers van de Fietsersbond verhelpen ter plaatse kleine gebreken aan de verlichting van fietsen. Ook geven ze voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips. De fietsverlichtingsactie vindt plaats op de Garenmarkt van 11.00 tot 16.00 uur. Wie dan geen tijd heeft, kan op 30 oktober bij Fietsersbond Noordwijk en 6 november bij Fietsersbond Katwijk terecht.

Mensen die bij deze verlichtingsactie besluiten om lid worden van de Fietsersbond, krijgen gratis een fietsverlichtingsset (voor- en achterlicht) cadeau.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×