Alles over waterkering, waterkwaliteit en waterkwantiteit

Wie geïnteresseerd is in het onderhouden van dijken en kaden, de aanleg van sluizen, het zuiveren van het afvalwater en het bemalen door middel van molens en gemalen, kan zaterdag een kijkje komen nemen in het historische pand van het hoogheemraadschap van Rijnland aan Breestraat 59. Ter gelegenheid van De Week van de Geschiedenis en de Landelijke Archievendag, verzorgen de vier hoogheemraadschappen Amstel, Gooi en Vecht, Rijnland, Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard in dat Leidse pand gezamenlijk de expositie `Schatten van de schappen’. De zorg voor de waterkering, de waterkwaliteit en de waterkwantiteit staan daarbij centraal. Er zijn reproducties van foto’s en oude kaarten te zien en er worden oude films vertoond.

Ook is de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Rijnland aanwezig. Verder worden er drie lezingen gegeven, die steeds een halfuur duren. Om 11.00 uur geeft de heer Endhoven een lezing over steen en kalk langs de Oude Rijn. Om 13.30 uur vertelt de heer Bolkestein over de Prins Alexanderpolder en om 15.00 uur spreekt de heer Schiereck over de molen van Oukoop. Na de lezingen is er ruimte voor vragen en een nagesprek. De expositie duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×