De vlag op het station kwam tot stand op initiatief van COC Leiden met medewerking van de Nederlandse Spoorwegen, HWS Hoogwerkerverhuur en de Gemeente Leiden. (Foto: COC Leiden).

Vandaag is 'Coming Out' dag

Vorig jaar werd Molen De Valk voor het eerst in een regenboogjas gestoken in het kader van de landelijke ‘Coming Out’ dag op 11 oktober. Dit jaar doet ook de NS mee. In de hal van Leiden Centraal hangt een ruim dertig meter lange regenboogvlag. “Daarmee zeten we kracht bij aan de zichtbaarheid en bespreekbaarheid van seksuele diversiteit en hopen we een steuntje in de rug te kunnen zijn van alle LHBT’s, jong en oud, die op het punt staan van hun coming-out, die denken er alleen voor te staan, of die slachtoffer zijn van discriminatie en geweld,” zo meldt het COC Leiden.

Dit jaar zal ook het Leidse stadhuis de regenboogvlag uitsteken. De gemeente Leiden steunt daarmee het gedachtengoed van de Nationale ‘Coming Out’ dag. De politie aan de Langegracht zal hetzelfde doen.

Leiden comingoutdag


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×