"Tegenstanders RGL best gediend met D66 in college"

De belangen van degenen die tegen een RGL-tracé door de Leidse binnenstad zijn, zijn het best gediend met deelname van D66 aan dit college. Dat zegt D66-fractievoorzitter Paul van Meenen naar aanleiding van de oproep van GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos, die vindt dat D66 zijn wethouders moet terugtrekken uit het college. Kos reageerde daarmee op het eerder vandaag bekendgemaakte collegebesluit waarin Leiden kiest voor meewerken aan de komst van de sneltram door Leiden. “Kiezersbedrog van D66,” zo oordeelt Kos. “Zolang D66 in deze discussie GroenLinks tegenover zich vindt, weten we dat we aan de goede kant staan,” pareert Van Meenen de kritiek:  “Als het aan GL en de PvdA had gelegen, was de RGL door de binnenstad al een feit.”

Van Meenen: “D66 betreurt het dat GL zich niet laat overtuigen van de noodzaak de beste HOV-verbinding met feiten te onderbouwen. Het gaat D66 om het beste OV voor Leiden. We wachten nu de uitkomst van de te volgen MER-procedure af en komen daarna met een definitief oordeel.”

Toen onlangs bleek dat Leiden de RGL niet kan tegenhouden, heeft D66 geeist dat de Rover-variant (sprinters over (bestaand) dubbelspoor tot CS en van daaruit een sneltram naar de kust) in de MER-procedure wordt opgenomen. Van Meenen: “Dat gebeurt nu en daarmee kunnen wij instemmen met het voorgestelde besluit.”

Leiden Regio RijnGouwelijn


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×