Het poppentheater op het Kinderplein, foto's: Chris de waard.

Kinderplein & Straattheater weer groot succes

Vandaag is het Stadhuisplein omgetoverd tot Kinderplein, ‘the place to be’ voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De festiviteiten werden gestart met het reusachtige poppentheater van Prins Joris. De kinderen, die ademloos toekeken werden ook betrokken in het spannende spel, waarin Prins Joris graag wil trouwen met Prinses Anne, maar een geduchte concurrent blijkt te hebben aan de Boze Tovenaar, die ook verliefd is op de beeldschone prinses. Het poppentheater werd gevolgd door een muzikale voorstelling voor iets oudere kinderen en hun ouders. De bekende zanger en presentator Jelle Amersfoort (Jetix) nam zijn jonge toeschouwertjes mee op een muzikale reis langs wonderlijke figuren.

Op de Garenmarkt barstte om 10.00 uur het Straattheater los met zes verschillende en vooral spectaculaire acts, waaronder Jarno de Parno, die jaarlijks de Sleutelstad aandoet. Het publiek werd getrakteerd op zo’n 30 minuten adembenemende mentalisme show ‘Back to the Future’. Sylvia Idelberger deed menig hart sneller kloppen, toen zij haar doektrapeze-act uitvoerde.

Verderop in de stad stonden de stoeltjes stonden alweer klaar voor de grote optocht en nam Chris de Waard, die de fotoreportage maakte, even een kopje koffie op de Nieuwe Rijn; een echte 3 oktobertraditie. Ook op de nieuwe Rijn; een optreden van ‘Er welt een traan’. (Filmpje: Emile van Aelst).

Meer info en volledig programma: www.3october.nl

Cultuur Leiden 3 Oktober 2010


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×