PvdA-raadslid Marije van den Berg begon in 2002 als eerste Nederlandse politicusmet een weblog. Op 4 maart stopt ze met haar raadswerk en haar blog. (Archieffoto: Chris de Waard).

Marije stopt met bloggen

PvdA-raadslid Marije van den Berg stopt na de verkiezingen met haar raadswerk en ook met haar weblog voor de PvdA. Nieuwe raadsleden adviseert ze er ook niet aan te beginnen. In 2002 was Van den Berg de eerste bloggende politicus van Nederland, maar inmiddels vindt ze zo’n persoonlijke ‘digitale huiskamer’ niet meer de beste manier om het contact met de kiezer te onderhouden. Ze pleit voor een duidelijk ‘partijlog’ waar alle raadsleden aan meewerken. Van den Berg: “Er zijn nu zoveel weblogs, het is allemaal te veel versnipperd. Ik hoop dat nieuwe raadsleden die online aan de slag gaan, dat doen door zelf de wereld in te trekken en dan daar verslag van doen maar vooral ook conclusies trekken en er politiek van maken. wat ik niet hoop, is dat een volgende generatie raadsleden weer allemaal hun eigen lege kroeg gaan openen terwijl er ook veel volle kroegen zijn waar ze gewoon naar binnen kunnen gaan voor een goed gesprek.”

Het bestuur van de PvdA Leiden trekt zich het advies van Van den Berg aan en stopt na de verkiezingen met weblogs op de site. Wel krijgen individuele raadsleden alle ruimte om berichten op de site te plaatsen. “We willen echter voorkomen dat er meerdere huiskamers ontstaan en een bezoeker niet meer weet waar het nieuws gehaald moet worden. Raadsleden leveren een bijdrage aan het totale platform en daarnaast zijn ze vrij om zelf een persoonlijk weblog op te zetten of actief op Twitter en Hyves te zijn.”

Fractievoorzitter Henny Keereweer, vijf jaar actief binnen zijn weblog, heeft inmiddels met een laatste blog al afscheid genomen. Marije van den Berg zal doorgaan tot de verkiezingen, zodat ze exact eindigt waar ze ooit begonnen is.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×