Foto's: Jacqueline Borg.

Dubbel gevoel bij feestelijke start sloop Groenoordhallen

Wethouder Pieter van Woensel gaf vanmiddag in zijn toespraakje aan, een dubbel gevoel te hebben bij de feestelijke start van de sloop van de Groenoordhallen. “Aan de ene kant voelt het verdrietig, dat deze markante plek verdwijnt, aan de andere kant komt er een mooie, prachtige wijk voor in de plaats, waar we trots op kunnen zijn”, aldus Van Woensel, die aangaf liever voor- dan achteruit te willen kijken. Als verrassing overhandigde Van Woensel een eerste straatnaambord met een toepasselijke naam: ‘Leidatoweg’. Ook de andere sprekers, zoals onder andere Joop Baars, Directeur Projectontwikkeling Zuidoost en Hans Woerlee, Algemeen Directeur, PFC2 (Groenoord cv) benadrukten het verleden van de hallen en al het mooie, dat daarvoor in de plaats gaat komen. Allen waren vol lof over de samenwerking met de gemeente Leiden. Saskia van den Bronk, (Ymere) ging nog iets verder terug in de tijd en vertelde over de bekende Leidse schilder Floris Verster, die tussen het idyllisch groen in het landgoed Groenoord woonde, lang voor de hallen gebouwd werden. Een speciaal boek over de geschiedenis van de befaamde hallen en omgeving werd als eerste exemplaar uitgereikt aan de eerste toekomstige bewoners. Na alle toespraakjes toog het hele gezelschap naar buiten, waar enkele kinderen (toekomstige bewoners van Groenoord) in ‘slooptenue’ de eerste stenen uit de grond haalden en aan de wethouder overhandigden. Knallende ballonnen en vuurwerk gaven de symbolische start van de sloop aan, waarna iedereen snel de verwarmde tent binnenging voor een feestelijk glaasje.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×