Estefanía Pampín Zuidmeer staat nummer 2 op de kandidatenlijst van de PvdD bij de gemeenteraadsverkiezingen. Deze bewoonster van Transvaal is mordicus tegen de komst van een parkeergarage in haar wijk. (Foto: PR).

 

Partij voor de Dieren hoopt op terugdraaien besluit Morspoortgarage

De Leidse afdeling van de Partij voor de Dieren (PvdD) is teleurgesteld over de komst van een parkeergarage bij de Morsweg. Estefanía Pampín Zuidmeer, de nummer 2 op de kandidatenlijst van de PvdD woont zelf in Transvaal en vindt het ‘een zoveelste voorbeeld van het niet-groene beleid van Leiden. “Bomen moeten plaats maken voor auto’s, winkeliersbelangen gaan voor belangen van de wijkbewoners. De voorstellen van de Transvaalbuurt voor een betere locatie van de garage zijn keer op keer door het college genegeerd. Deze zaak toont dat het stadsbestuur afstand neemt van de behoeftes van de burger,” aldus de partij.

De PvdD denkt dat een extra parkeergarage alleen maar meer verkeer zal aantrekken. “Ook het parkeerterrein aan de Haagweg heeft het autoprobleem in de stad niet opgelost.” Nog meer autoverkeer noemt de partij dramatisch voor de wijk. bovendien zou het huidige parkeerterrein nooit ten volle gebruikt worden. “Zouden we eerst de bestaande parkeerruimtes maar eens gaan benutten, voordat we bomen gaan omhakken die er al sinds mensenheugenis staan? Leiden is al de dichtstbevolkte stad van Nederland en het weghalen van groen voor auto’s staat gelijk aan een verarming van de leefbaarheid. Hopelijk zal er na de verkiezingen een groene meerderheid in het college zijn die deze onzalige plannen zal terugdraaien.”

Leiden Morspoortgarage steeghweg


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×